ביצה מקושקשת (הנקראת גם ביצה מבולבלת) היא ביצה המטוגנת במחבת משומנת חמה, אשר תוך כדי הטיגון בוחשים אותה במזלג או בכלי אחר. באופן הכנה זה החלבון והחלמון אינם מתערבבים באופן אחיד. צורת הכנה אחרת היא שבירת הביצה בכלי נפרד, ועירבובה היטב, כך שבמהלך הבחישה מתערבים החלבון והחלמון זה בזה, עד שנוצר נוזל עם מרקם (וצבע) אחיד, אותו בוחשים שוב במהלך הטיגון. בשני המקרים, הבחישה במהלך הטיגון מונעת היווצרות משטח אחיד (כמו צורת החביתה, למשל), ויוצרת מרקם פירורי או גושי. לעיתים מכינים ביצה מקושקשת ממספר ביצים. לרוב מתבלים במלח, לעיתים גם בפלפל שחור.